Kinderwens & Acupunctuur

kinderwens acupunctuur

Een kinderwens die nog niet in vervulling is gegaan komt helaas vaak voor. Voor maar liefst één op de zes stellen is het niet vanzelfsprekend dat ze in verwachting raken. Het verdriet en de twijfel die hiermee gepaard gaan zijn erg groot. Ook komt er vaak veel druk op je menstruatiecyclus te staan; je houdt rekening met de timing van je eisprong, de dagen rondom de menstruatie zijn zenuwslopend en vaak volgen er dagen van rouw wanneer het deze maand niet is gelukt. 

Acupunctuur bij een kinderwens

Acupunctuur om de kinderwens te ondersteunen krijgt steeds meer bekendheid. Maar wat kan de acupuncturist precies voor je betekenen? De Chinese geneeswijze is al eeuwenlang gespecialiseerd in het behandelen van vruchtbaarheidsproblematiek. In Chinese geschriften opgesteld in de Han dynastie (206 v. Chr. – 220 n. Chr.) werd al beschreven hoe men fertiliteitsproblemen behandelde! 

Een belangrijk onderdeel bij een kinderwens is het reguleren van de cyclus en het voorbereiden van het lichaam op de zwangerschap. Wat de Chinese Geneeswijze hierin uniek maakt is dat er nooit een standaardbehandeling gegeven wordt. De acupuncturist hanteert geen “one size fits all” benadering, maar kijkt echt specifiek naar jouw unieke lichaam en cyclus. Vanuit deze persoonlijke diagnose stel ik een behandelplan voor je op en starten we de acupunctuurbehandelingen. 

Cyclusregulatie

Wanneer je voor het eerst op consult komt met als hulpvraag jullie kinderwens, zullen we samen goed jouw cyclus onderzoeken. Als een detective ga ik op zoek naar aanwijzingen die jouw lichaam mij geeft. Heb je een korte cyclus, of juist een lange? Verlies je veel bloed, of juist erg weinig? Merk je vruchtbaar slijm op vlak voor je eisprong? Heb je pijn of ervaar je ongemakken als het om je menstruatie gaat? Al deze puzzelstukjes tezamen zorgen ervoor dat ik een goede diagnose kan stellen en jou op de juiste manier kan behandelen. Met het reguleren van de cyclus willen we ervoor zorgen dat je cyclus zo soepel mogelijk verloopt en vruchtbaarheid ondersteunen. Daarnaast is het verminderen van stress ook een belangrijke factor bij een kinderwens. Dit nemen we altijd mee in de behandelingen.

Kinderwens: een goede voorbereiding is het halve werk

Een belangrijk Chinees gezegde luidt: “Voed de aarde, voor je het zaadje plant’. Wat ze hiermee willen zeggen is dat je je lichaam met de aarde kunt vergelijken. Wanneer de aarde genoeg voedingsstoffen, water en zon ontvangt, zal de kans dat het zaadje opbloeit het grootst zijn. Zo is het in ons lichaam ook. Wanneer we het lichaam voorzien van de juiste voedingstoffen en een balans proberen op te zoeken, creëren we een optimale omgeving om een innesteling plaats te laten vinden en optimaliseren we de eicelkwaliteit. Een eitje heeft maar liefst 150 dagen nodig om in de follikel te rijpen. Deze tijd kun je dus gebruiken om de eicelkwaliteit positief te beïnvloeden! Acupunctuur, maar ook voeding- en leefstijladvies kunnen helpen je natuurlijke vruchtbaarheid te ondersteunen. Eerder schreef ik hier een uitgebreid blog over, zie deze pagina

Heb je een kinderwens en lukt het niet om deze in vervulling te laten gaan? Neem gerust contact op, dan kijken we samen naar wat acupunctuur en aanvullende leefstijladviezen voor jou kunnen betekenen.