Over Acupunctuur

OVER ACUPUNCTUUR —

Waar een vrije stroom is, is geen pijn; waar geen vrije stroom is, is pijn.

Acupunctuur is een zachte, maar effectieve tak binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) die al meer dan 2000 jaar succesvol wordt toegepast. De acupunctuur therapie is gebaseerd op een “meridiaanstelsel”, dat als fijne kanaaltjes door je lichaam loopt. Door deze meridianen stroomt energie, ook wel “Qi” genoemd.

Denk aan het elektrisch circuit in je huis, dat perfect werkt zolang de energie vrij door de stroomkring kan lopen. Zo is het in je lijf ook. Wanneer er ergens een blokkade in een meridiaan ontstaat, wordt het circuit verstoord en uit zich dit in lichamelijke klachten en pijn.

Om deze blokkade op te heffen plaatst de acupuncturist op specifieke punten flinterdunne naaldjes. Dit is vrijwel pijnloos!
De acupunctuurnaaldjes geven de hersenen en het zenuwstelsel een seintje om lichaamseigen stoffen af te geven die de balans in je lichaam te herstellen.

- AANVULLENDE TECHNIEKEN -

Naast acupunctuur kunnen, waar nodig, de volgende aanvullende technieken worden toegepast
De Traditionele Chinese Geneeswijze maakt vaak gebruik van moxa, of bijvoetkruid. Dit kruid verwarmt de meridianen, vult Qi aan en laat het stromen. In bepaalde gevallen geef ik je moxa mee naar huis, zodat je ook thuis kunt werken aan je gezondheid.
Wist je dat de Romeinen al gek waren op dit kruid? Ze legden het op lange wandeltochten in hun schoenen om pijn en vermoeide voeten te voorkomen.
moxa
MOXA - THERAPIE
Guasha betekent “schrapen”. Het is een traditionele massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een jade steen en kruidenolie. Deze techniek werkt perfect bij onder andere hoofdpijn, schouder- en rugklachten.
guasha
GUASHA
Misschien heb je wel eens foto’s gezien van Olympische sporters die op hun hele lichaam paarse cirkeltjes vertonen. Dat is cupping! Geen zorgen, na een paar dagen verdwijnen de cirkeltjes vanzelf.
Bij deze therapie worden er glazen of plastic cups op de huid aangebracht. Vervolgens zuig je de cupjes vacuüm. Pijnlijke spieren ontspannen en het bindweefsel wordt gemasseerd en de doorbloeding gestimuleerd. Cupping werkt ook geweldig ter ontspanning!
cupping
CUPPING