— Hoe ziet een acupunctuur behandeling eruit? —

kennismaking acupunctuur

Kennismaking

Tijdens onze eerste afspraak houden we een vraaggesprek over je huidige klacht en medische verleden. Ook bekijk ik je tong en voel ik je pols, zo krijg ik een compleet beeld van jouw welzijn.

behandelplan acupunctuur

Diagnose

Al deze informatie zorgt ervoor dat ik een diagnose kan stellen vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Vanuit dit beeld stel bespreken we hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn. De Chinese Geneeswijze biedt zorg op maat, ik stuur je dan ook altijd een persoonlijk behandelplan toe.

behandeling acupunctuur

Behandeling

Na het gesprek volgt de acupunctuur behandeling. Ik plaats flinterdunne naaldjes op specifieke acupunctuurpunten. Dit is vrijwel pijnloos! Terwijl jij ontspannen ligt, eventueel met een rustig muziekje op, doen de naaldjes hun werk.

advies acupunctuur

Advies voor thuis

Na de behandeling geef ik je graag tips over voeding en leefstijl mee, zodat je thuis ook kunt werken aan je gezondheid! Hiermee ondersteun je de acupunctuur behandeling en bereiken we sneller jouw gezondheidsdoelen.

acupunctuur tips

Tips voor- en na de acupunctuur behandeling

Probeer een uur tot half uur voor de behandeling iets lichts te eten. Het is verstandig een paar uur voor en na de behandeling geen alcohol of koffie te drinken.

Een acupunctuur behandeling is vaak heel rustgevend, na afloop van de behandeling voel je je vaak heel ontspannen en rustig. Wees daarom extra oplettend wanneer je met de auto of fiets terug naar huis rijdt!

Tot slot is het handig jezelf wat rust te geven na een behandeling en niet direct erna intensieve activiteiten te ondernemen of te gaan sporten.

Bel voor een gratis consult

Wil je graag meer informatie over hoe een behandeling in zijn werk gaat en of het geschikt is voor je?
Ik beantwoord graag al je vragen in een gratis telefonisch consult!