— Over mij —

Het is mijn missie om vrouwen via een zachte, maar effectieve behandelwijze te ondersteunen in een gevoel van welzijn.

Mijn naam is José van der Meulen, gediplomeerd acupuncturist aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine.

In mijn praktijk is er warme aandacht voor vrouwengezondheid . Ik ben afgestudeerd op het onderwerp PMS, premenstrueel syndroom, waarbij men voor de menstruatie pijn, krampen, humeurschommelingen en andere ongemakken ervaart en waarmee maar liefst 35% van alle vrouwen te maken krijgt. Daarnaast heb ik verscheidene cursussen en bijscholingen gevolgd in gynaecologie en vrouwengezondheid , zowel binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze als daarbuiten.

De weg naar dit vak vond ik tijdens mijn studie Sinologie aan de Universiteit Leiden, waarbij ik vijf jaar lang alle aspecten van de Chinese taal en cultuur heb bestudeerd. Gedurende een jaar woonde ik in Beijing, waar ik uit balans raakte en ziek werd. De nieuwsgierigheid naar de Traditionele Chinese Geneeswijze was er al, dit was dé kans om er meer over te weten te komen. Ik raakte onder behandeling bij een zeer kundige en vooraanstaande TCG-arts, die mij acupunctuur en dieetadvies voorschreef. Binnen enkele weken waren mijn klachten verdwenen en had mijn lichaam zijn balans hervonden.

Vanaf dit moment was mijn interesse in de Traditionele Chinese Geneeswijze en de Vijf Elementen Voedingsleer gewekt. Na het behalen van mijn master Sinologie ben ik mijn studie Acupunctuur begonnen aan de Academie Qing Bai, de studie rondde ik af aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine. Ook behaalde ik mijn diploma Westerse Medische Basiskennis.

José van der Meulen