Overgangsklachten en Acupunctuur

— OVER overgangsklachten en Acupunctuur —

Overgangsklachten, opvliegers, nachtzweten, gek word je ervan! Maar liefst 85% van alle vrouwen krijgt te maken met overgangsklachten.

De overgang wordt vanuit de Chinese Geneeswijze niet gezien als een ziektebeeld, maar als een normaal proces van het vrouwelijke lichaam. Toch geeft deze periode bij veel vrouwen klachten. Opvliegers, slecht slapen, nachtzweten, mentale onrust en weinig energie zijn veelgehoorde overgangsklachten. Het goede nieuws is dat acupunctuur hier goed bij kan helpen!

De overgang: een nieuwe fase

De menopauze is een overgang naar een belangrijke nieuwe fase. Als je naar het leven kijkt bestaat deze uit een yange en een yinne fase. De eerste helft van ons leven is heel erg “yang”, er is veel beweging en groei. Zowel fysiek als mentaal. We leren veel, zetten ons in voor een gezin en/of een carrière. We zijn altijd maar druk en bevlogen.

Ook neemt de Nier-energie van de vrouw rond de menopauze af. Dit is een volledig natuurlijk proces. Om (Nier-)energie te sparen wil het lichaam niet meer elke maand bloed verliezen en stopt de menstruatie langzaamaan. Wanneer de Nier-energie voor de overgang al laag was, ervaar je tijdens de menopauze meer overgangsklachten. Mocht je hier meer over willen lezen, kun je beide blogs die ik over de overgang heb geschreven raadplegen.

Overgangsklachten en acupunctuur: hoe werkt het?

Acupunctuur bij overgangsklachten geeft meestal veel verlichting. Het helpt je te ontspannen en zo makkelijker de nieuwe fase te accepteren. Ook werkt acupunctuur fantastisch bij opvliegers en nachtzweten. Gezien vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze “klaren we de hitte” en geven we je zo meer verkoeling. Daarnaast zorgt acupunctuur, samen met voeding- en leefstijladvies ervoor dat jouw energie-batterij weer oplaadt.

Heb je overgangsklachten?

Niet zeker of acupunctuur iets voor je kan betekenen?
Ik beantwoord graag al je vragen in een gratis telefonisch consult.